váza - Fantasia
velikonoč.dekorace2
HORNÍ BOX
10









STRÁNKY PRO RADOST, TVŮRČÍ INSPIRACI, DOBROU NÁLADU I CHUŤ


Sněhový ježek + Sníh na sněhové pečivo, plnění ...

9. ledna 2011 v 17:41 |  RECEPTY - SLADKÉ

SNÍH na sněhové pečivo, plnění ...



Co budeme potřebovat:
4 bílky
1 hrnek cukru krupice
na špičku lžičky octa
1/2 lžičky škrobové moučky



Postup práce:
Ušlehám sníh a postupně zašlehávám cukr.
Mezitím si ohřeju v širokém kastrolu vodu a do horké vody vložím mísu se sněhem a šlehám, až sníh zhoustne.
Pak naplním cukrářský sáček a stříkám těsto na pečicí papír na plechu. Peču na pečicím papíře.
Nemusím pak pečivo odlupovat z plechu. Krásně lehoučce jde oddělit od papíru.

Osvědčil se mi horký zahuštěný sníh, protože pečivo "neklesne" a zůstává dlouho křehké. Šlehám v horké = vařicí vodě na horké plotně. Voda se mi stále vaří. Šlehám tak dlouho, až sníh je teplý a hustý = "tahne se".
Zkoušela jsem i za studena sníh použít, ale pečivo nebylo tak křehké a nevydrželo dlouho, jakoby "měklo".

Troubu vyhřeju na cca 160°C a vložím plech. Nechám 2 -3 min. Pak stahnu troubu na cca 100-60°C a pozvolna peču=suším cca 20-30min, podle velikosti a výšky sněhu, dokud není pečivo křehké a zcela suché. Zde je důležité pomalé pozvolné pečení, aby celý kousek byl krásně prosušený, protože pak dlouho vydrží křehké. Nemá cenu pečení=sušení uspěchat.












Na sněhového ježka jsem dostala chuť už před mnoha lety, co otevřeli cukrárnu narohu proti "GRANDU". Začla jsem na ježky chodit tam. Prodávají je za 12-13 Kč s "pravou" šlehačkou. No bašta. Ale na Vánoce mi zbyly bílky, tak jsem si řekla, že ježky si upeču doma. A tady je můj návod. Ale jestli se vám nechce s ježky péct, zajděte na ně do cukrárny.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Andy | E-mail | Web | 13. prosince 2011 v 22:07 | Reagovat

Díky moc za recept. Dnes jsem pekla vanilkovo-oříškové rohlíčky, výborné a zbylo mi 8 žloutků. tento recept je jednoduchá a chutný :). I brácha se na něm vyřádil. Velmi děkuji a jenom chválím :).

2 Alena | E-mail | 22. června 2016 v 10:29 | Reagovat

Poraďte, prosím, při kolika stupních a jak dlouho pečete ježky v horkovzdušné troubě.
Děkuji Alena

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Co pro Vás tentokrát připravil portál www.cestyposvete.cz? Vyražte s námi do nejmenšího státu Evropy - VATIKÁNU.




Velikonoční háčkování




VELIKONOCE se blíží - upečte si velikonoční perníčky




HÁČKUJEME - háčkovaná čepička