váza - Fantasia
velikonoč.dekorace2
HORNÍ BOX
10









STRÁNKY PRO RADOST, TVŮRČÍ INSPIRACI, DOBROU NÁLADU I CHUŤ


SAMÉ ŽENSKÉ ZÁLEŽITOSTI - Tipy a triky do kuchyně

7. června 2011 v 6:29 | hellca66

SAMÉ ŽENSKÉ ZÁLEŽITOSTI

Tipy a triky DO KUCHYNĚ (převzato z internetu)

Brambůrky

Pokud vám změkly brambůrky, dejte je na chvíli do horké trouby, platí to i na slané tyčinky a sýrové pečivo.

Křupavé celozrnné chlebíčky

Pokud chlebíčky po delším otevření sáčku navlhly, vložíme je do mikrovlnné nebo vyhřáté elektrické trouby na 30 vteřin. Chlebíčky pak budou opět krásně křupavé

Ještě křupavější řízky

Řízky budou nejkřupavější, pokud nahradíme strouhanku rozmačkanými kukuřičnými lupínky - cornflakes. Na jeden řízek by měly stačit asi 2 hrsti lupínků.

Linecké se nedrobí

Pokud do lineckého těsta zapracujeme pár kapek octa, těsto se pak nebude drobit.

Třené s ovocem

Při pečení moučníků z třeného těsta (bublanina) se mnohdy stane, že ovoce, hlavně třešně, klesnou na dno. Obalujeme je proto v mouce.

Lepší chuť masa

Maso porcujeme vždy až před přípravou a vedeme řez přes vlákna. Výborné až pikantní chuti masa docílíme tím, že ho před přípravou ponoříme do octové vody nebo ho pokropíte citronovou šťávou dřív, než ho okořeníte

Staré brambory

Staré brambory budou mít mnohem lepší chuť, pokud do vody při jejich vaření přidáme malou lžičku octa nebo kousek masoxu.

Voňavá polévka

Různé polévky jsou mnohem aromatičtější, když mrkev, petržel i celer nakrájíme na kostičky, kapustu a cibuli na nudličky a vše nejprve orestujeme na pánvičce. Potom teprve je zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme.

Pečeme piškotové těsto

Piškotové těsto se nepřipálí, když formu s těstem postavíte v troubě na plech posypaný solí. Teplotu nastavíme nižší než obvykle a výsledek bude skvělý.

Cukrová poleva

Cukrová poleva se při krájení nepoláme, když nůž potřeme tukem.

Kuře jako kachna

Kuře bude chutnat jako kachna, když vnitřek naplníme jablíčky a povrch posypeme hodně kmínem. V průběhu pečení kuře podléváme černým pivem.

Sýrové nudličky

Nudličky z měkkých sýrů vytvoříme tak, že sýr protlačíme přes lis na česnek. Tyto provázky se hodí do polévek nebo na vařené těstoviny či chlebíčky.

Vyklopení dortu

Formu vymažeme tukem a dáme ji na chvíli do lednice, aby tuk ztuhnul. Ten se pak nepromísí s moukou a dort se při vyklopení nebude lepit.

Sekt

Pokud sekt nebo šampaňské v otevřené lahvi zvětral, můžeme ho opět probudit k životu díky rozince. Neměl by být však otevřený moc dlouho.

Místo prášku do pečiva

Zaděláváme na koláč a nemáme po ruce prášek do pečiva? Nevadí, přidáme do těsta 4 lžíce rumu nebo koňaku. Alkohol těsto zkypří stejně jako prášek do pečiva.

Kynuté těsto - rychleji

Aby těsto lépe vykynulo, přikryjeme mísu mikrotenovou fólií potřenou olejem. Vlhko a teplo, které se vytvoří uvnitř nádoby, způsobí, že bude těsto rychleji kynout.

Dekorativní led

Dekorativní kostičky ledu dodají koktejlům ten správný půvab. Stačí před přípravou ledu vložit do mističek na led drobné ovoce. Hosté budou ohromeni! Nemáte-li tvořítka na led, použijte plastikové vložky do bonboniér.

Přesolená polévka

Občas se stane, že polévku přesolíme. Není třeba zoufat. Stačí do polévky přidat 2 syrové brambory rozkrojené na čtvrtky. Brambory vsáknou větší část soli a potom je můžeme klidně vyndat.

Květák

V květáku se schovává sousta drobné havěti. Té se snadno zbavíme, když květák případně i brokolici namočíme do octové nebo slané vody. Nepříjemného zápachu se zbavíme, pokud do vody přidáme pár kousků bobkového listu.

Oddělujeme před zmrazením

Potřebujeme-li zmrazit karbanátky, steaky nebo kotlety, které se v mrazáku často slepí, jednoduše je proložíme kousky pečícího papíru nebo potravinářské fólie. Snadno pak odebereme potřebné množství a nemusíme rozmrazovat všechno

Sušení bylinek

Čerstvé bylinky rozložíme na papírový ručník a dáme je do mikrovlnky spolu se sklenicí vody. Sušíme je asi 30 vteřin při největším výkonu. Pak zkontrolujeme, zda jsou usušené, pokud ne, postup opakujeme


převzato z internetu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lukin =D | Web | 7. června 2011 v 6:32 | Reagovat

ahojky na mém blogu je československá superstar tak se pls zapoj (jo a nemusí to být zpěvák/zpěvačka z československé superstar ale nesmí to být kapela)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Co pro Vás tentokrát připravil portál www.cestyposvete.cz? Vyražte s námi do nejmenšího státu Evropy - VATIKÁNU.




Velikonoční háčkování




VELIKONOCE se blíží - upečte si velikonoční perníčky




HÁČKUJEME - háčkovaná čepička