váza - Fantasia
velikonoč.dekorace2
HORNÍ BOX
10









STRÁNKY PRO RADOST, TVŮRČÍ INSPIRACI, DOBROU NÁLADU I CHUŤ


Zavařujeme - UNIVERZÁLNÍ ROZTOK na proslazování ovoce a na další využití

27. července 2011 v 9:12 | Jana |  LAHODNÉ ZAVAŘOVÁNÍ - ovoce a zelenina


UNIVERZÁLNÍ ROZTOK na proslazování ovoce

pro využití na kompot, marmeládu, šťávu


Já to dělám tak, že používám UNIVERZÁLNÍ CUKERNÝ ROZTOK, který využiju jak na kompoty, tak štávu, i ho přidávám do marmelád.
Roztok zahřeju a dám do něj máčet - "prosladit" ovoce - většinou přes den nebo přes noc a pak je rozdělím na kompot, marmeládu a zbytek roztoku využiji na šťávu.

Cukerný roztok:
na 1 l vody dám 500-600g cukru
Zahřeju vodu, přidám cukr a zahřívám tak dlouho, jak potřebuju horký nálev - viz. níže.
Používám ho pro většinu druhů ovoce.

Na kompoty
dávám ovoce jen do teplého (ne horkého) nálevu, aby nepopraskaly. Zatížím navrch plastovým talířkem, co máte po ruce a zakryju poklicí - jinak by ztmavly, takhle si udrží svoji přirozenou barvu.
Na marmeládu
dávám ovoce do horkého nálevu, až praskne. Zakryju poklicí.
Na šťávu
použivám roztok, co mi zbyl a nespotřebovala jsem ho do kompotů či mermelád.

Většinou proslazuji přes noc nebo přes den alespoň 10 hodin - např. ráno, než jdu do práce,tak dám ovoce do roztoku a navečer, když přijdu z práce, tak můžu zavařovat.

Přeji úspěšné zavařování a dobrou chuť.












 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 market | E-mail | 5. září 2013 v 21:28 | Reagovat

dobrý den chtěla jsem se zeptat kolik a kdy tam mám pak přidat tu kyselinu citronovou.děkuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Co pro Vás tentokrát připravil portál www.cestyposvete.cz? Vyražte s námi do nejmenšího státu Evropy - VATIKÁNU.




Velikonoční háčkování




VELIKONOCE se blíží - upečte si velikonoční perníčky




HÁČKUJEME - háčkovaná čepička