váza - Fantasia
velikonoč.dekorace2
HORNÍ BOX
10









STRÁNKY PRO RADOST, TVŮRČÍ INSPIRACI, DOBROU NÁLADU I CHUŤ


Zavařujeme a zamrazujeme - RAJČATA a PAPRIKY - nápady na zimu

13. září 2011 v 17:17 | Jana |  LAHODNÉ ZAVAŘOVÁNÍ - ovoce a zelenina

RAJČATA a PAPRIKY - zamrazujeme a zavařujeme

nápady na zimu




RAJČATA si můžeme na zimu uchovat zmrazené - buď celé - můžeme je používat na polévku nebo jako polotovar pro omáčku, nebo na špagetti apod.


Zamrazování:

Na polévku 2-3l stačí 5-7 rajčat.

Celá rajčata omyjeme, osušíme a vložíme do sáčku a zamrazíme. Vydrží celou zimu a uchovají si krásně příjemnou chuť.






V zimě z nich dělám rajčatovou polévku. A vůně čerstvých rajčat se rozvine po celé kuchyni. Když dělám polévku v létě, přidám do ní ještě plátky čerstvých rajčat.


POLÉVKA:
Rajčata celá syrová či zmrazená dáme vařit do 2l vody. Přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře.
Mezitím si uvaříme rýži.
Když rajčata změknou, rozmixujeme je a zahustíme jíškou , osolíme a opepříme. Máme-li čerstvá rajčata, můžeme přidat kolečka do polévky - zvýrazní se tím ještě více chuť rajčat.


Zamrazování:

Jako polotovar pro omáčky např. na špagetti postupujeme takto:

Rajčata nakrájíme na kostky a podusíme 10 minut. Rajčata se rozvaří a vychldlé je dáme do sáčku a zamrazíme.

Nebo můžeme ještě nakrájet na kostky cibulku a 1 papriku nadrobno, smícháme s rajčaty nakrájenými na kostky - podusíme 10 minut.

Rozvařené plníme do sáčku a dáme zamrazit.





Rajčata můžete také zavařovat s ostatní zeleninou na LEČO.



 


1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 vestec | Web | 12. ledna 2012 v 23:30 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

HÁČKOVANÁ VELIKONOČNÍ VAJÍČKA


VELIKONOČNÍ PEČENÍ - VELIKONOČNÍ PERNÍČKY

VELIKONOČNÍ PEČENÍ - JIDÁŠE SE SIRUPEM

VELIKONOČNÍ HÁČKOVANÝ KOLEDNÍK



Háčkovaná kšiltovka - návod