váza - Fantasia
velikonoč.dekorace2
HORNÍ BOX
10









STRÁNKY PRO RADOST, TVŮRČÍ INSPIRACI, DOBROU NÁLADU I CHUŤ


Trdelník

12. ledna 2013 v 20:00 | Janiíí |  RECEPTY - SLADKÉ

Trdelník - recept na domácí staročeský mls od Janiíí


Co budeme potřebovat:
100-120g Hery
550g polohrubé mouky
8 -10 lžic moučkového cukru
30-40g droždí
2 vejce
255ml mléka
na posypání krupicový a vanilkový cukr a skořice


Pracovní postup:
Připravíme si kvásek. Ten dáme k cukru, vejcím a rozpuštěné Heře. Vše smícháme a podle potřeby zahušťujeme moukou. Necháme 30min. kynout.
Těsto rozválíme na placku silnou zhruba půl centimetru. Nakrájíme si proužky o šířce cca 3-4cm.
Váleček obalíme alobalem a na něj namotáme proužky. Proužky potřeme zbytkem rozpuštěné Hery a posypeme cukrem a skořicí.
Držadla válečku opřeme např. o dortovou formu, aby váleček byl ve zduchu či plech s vysokým okrajem.
Pečeme cca 14 min. při 160°C.
Po upečení znovu posypeme cukrem a skořicí.


Dobrou chuť vám přeje Janiíí

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kerria | Web | 12. ledna 2013 v 21:43 | Reagovat

Trdelník jsem ochutnala někde na tržišti a byl výborný. Tvůj vypadá lákavě, takže určitě brzy vyzkouším.

2 Pavel | 4. června 2013 v 12:16 | Reagovat

Az na to, ze v originale se pouziva vepr. sadlo, nikoli levne margariny, ktere po jidle akorat zustavaji na patre v ustech a ucpavaji streva

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Co pro Vás tentokrát připravil portál www.cestyposvete.cz? Vyražte s námi do nejmenšího státu Evropy - VATIKÁNU.




Velikonoční háčkování




VELIKONOCE se blíží - upečte si velikonoční perníčky




HÁČKUJEME - háčkovaná čepička